Prijs de prijs

Redactie Items, 30 september 2011

kies de mooiste kunstprijs

Welke kunstprijs geeft de mooiste prijs? Ga naar prijsdeprijs.nl en kies jouw favoriet!

In Nederland zijn zo’n 700 kunstprijzen te winnen. Naast een geldbedrag en een juryrapport krijgen winnaars in ongeveer 250 van de gevallen ook een tastbare herinnering aangeboden. Tussen de reeks spelden, sculpturen en bekers zitten hele mooie of aardige exemplaren, maar er zijn ook vrij veel niet al te best ontworpen objecten bij. Tijdens een feestelijke avond in de Amsterdamse Stadsschouwburg op 13 oktober staan deze objecten nu eens centraal. Een jury (Hedy d’Ancona, Barbara Visser en Jurgen Bey) kiest de mooiste kunstprijs, het publiek heeft vanaf 1 oktober de mogelijkheid via prijsdeprijs.nl zijn eigen favoriet te bepalen.

 

Prijs de prijs is een initiatief van Lost & Found, Lernert & Sander, Deneuve Cultural Projects en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). De Mondriaan Stichting, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNO en Stadsschouwburg Amsterdam maken het project mede mogelijk.

 

Het Gouden Kalf en De Gulden Snede, twee van de 700 nationale culturele prijzen in Nederland. Allebei strijden ze mee naar de titel: de mooist vormgegeven cultuurprijs van Nederland. Foto Lernert & Sander

... reageer