Prijs voor Soepboer & Stooker

Redactie Items, 01 november 2012

Berber Soepboer en Anne Stooker hebben de Juryprijs gewonnen in een ontwerpwedstrijd voor jonge modeontwerpers van Museum Het Prinsenhof. Tijdens de Museumnacht in Delft showden ze de ‘Soepboer & Stooker Collection’. Het winnende ontwerp bestaat uit negen vierkante meter stof met vier uitvergrootte typisch Delftsblauwe tegels die met de hand zijn beschilderd.

De prijs is onderdeel van het ‘Dutch Identity in Fashion’-project voor jonge modeontwerpers. Opkomende modeontwerpers kregen van het museum de kans met het thema Delfts Blauw een outfit te maken. Een vakjury selecteerde daaruit zeven ontwerpers die meedongen naar de Juryprijs. Nick Rosenboom, Corsage-Studio, Hilda Wijnhoud, Hendrickje Schimmel,Yoram Tomasowa, Rachid Assoui en Soepboer & Stooker toonden hun collectie aan een groter publiek tijdens de modeshow op de Delftse Museumnacht: ‘Delft Blue & Dutch Identity in Fashion’. Wie het winnende ontwerp van Soepboer & Stooker nog niet heeft gezien: de outfit maakt onderdeel uit van de expositie ‘Delfts Blauw, Kunst of Kitsch’ van 27 oktober 2012 t/m 1 september 2013 in Museum Het Prinsenhof.

Anne Stooker (Utrecht, 1984) en Berber Soepboer (Schiermonnikoog, 1983) studeerden vijf jaar geleden af op de Gerrit Rietveld Academie aan het Fashion Department. Tot juli dit jaar hadden ze de winkel Soepboer & Stooker aan de Amsterdamse Overtoom. Nu werken ze vanuit hun nieuwe studio op de Haarlemmerhouttuinen aan een platform ‘whithout a home’ en aan hun kledinglabel Soepboer & Stooker Collection. De ontwerpers werken vanuit een zogenoemde ‘stamboom’. De collectie groeit als een boom door steeds nieuwe unica’s te ontwerpen. Items schreef meerdere malen over de ontwerpers; zo wordt Berber Soepboer geportretteerd onder de kop: '5 jaar later' (pagina 34-35) in het net verschenen eindexamennummer.

 

Locatie

Museum Het Prinsenhof

Sint Agathaplein 1

2611 HR Delft

tel: 015 260 23 58
e-mail:  erfgoeddelft@delft.nl

 
... reageer