Items 2 2012

Network

Items #2 gaat over netwerken, van het benaderen van mensen (die nuttig kunnen zijn voor de eigen carrière) tot 'scharreldesign'. Sinds het wereldomspannende digitale web alle mogelijke informatie aan elkaar heeft gekoppeld leven we niet meer met maar in een wereld van netwerken. Volgens Items hoofdredacteur Max Bruinsma is het de taak van ontwerpers om netwerken niet alleen functioneel te maken, maar ook zichtbaar: 'Als je in een netwerkomgeving leeft, kun je beter de spin zijn dan de vlieg'.

Bovendien in Items #2

Ontwerper/ondernemer Glamcult / Het portfolio van Iris van Herpen / De colmun van Ron Kaal / De goudmijn van Remco Oude Alink / Interessante aanbiedingen en meer!

Sociaal ontwerpen

De ontwerper lijkt te evolueren in een regisseur die eerder sociale omgevingen 'organiseert' dan individuele objecten bedenkt. Door Max Bruinsma.

Netwerkers

Vier invloedrijke netwerkers uit het Nederlandse ontwerp landschap vertellen over hun werk en drijfveren. Met Anne Zwaag, katalysator, organisator en entrepreneur en directeur OBJECT,  Marcel Kampman, strateeg en creative director PICNIC, Diana Krabbendam, Gangmaker van The Beach, en Renny Ramakers, mede-oprichter en directeur van Droog. Door Viveka van de Vliet en Bas van Lier.

 

Connected Car

Nog even en de snelweg is niet meer de metafoor van de oprukkende digitalisering, hij wórdt de digitale snelweg. De verbinding van voertuigen aan digitale toepassingen blijft toenemen. Nu zegt de satellietnavigatie nog hoe we kunnen rijden, over een paar jaar neemt ze ons het stuur uit handen en merk je nauwelijks meer dat je in een auto zit. Door Marc Vlemmings.

Houtmanufacturen

Aflevering drie van een serie over manufacturen die proberen aansluiting te vinden bij een nieuw, jonger publiek door samen te werken met ontwerpers van naam. Het derde deel inventariseert een selectie van Europese houtmanufacturen. Door Peter van Kester.