Stefano Marzano naar Electrolux

Marc Vlemmings, 11 januari 2012

Stefano Marzano, in oktober met pensioen gegaan bij Philips Design, wordt Chief Design Officer bij Electrolux.  

Electrolux zorgde gisteren voor de eerste verrassing van het nieuwe jaar in de ontwerpwereld. Stefano Marzano, die eind oktober bij Philips met pensioen ging na twintig jaar leiding te hebben gegeven aan de designafdeling, wordt Chief Design Officer bij Electrolux. Ook gaat hij deel uit maken van het Group Management van de Zweedse producent van huishoudelijke apparaten. In zekere zin pakt Marzano zijn oude stiel weer op, want voor hij de leiding kreeg van Philips Design was hij ontwerper bij de divisie huishoudelijke apparaten van Philips en de joint-venture Philips-Whirlpool.
Electrolux, waartoe ook de merken AEG en Zanussi behoren, is geen onbekende in de ontwerpwereld, maar heeft er niet de reputatie van Philips. Het Electrolux DesignLab organiseert regelmatig workshops voor jonge ontwerpers en zo nu en dan laat het bedrijf kunstenaars speciale versies van zijn producten ontwerpen. Stefano Marzano moet ervoor zorgen dat de designstrategie zich meer op de gebruiker van de producten gaat richten. Marzano's opvolger bij Philips Design, de Brit Sean Carney heeft van 1987 tot 2005 bij Electrolux gewerkt als Group Director Design & Brand Strategy.
Philips Design reageert verrast op de nieuwe functie van de vorige CEO, maar men lijkt het sportief op te pakken. Men vertrouwt erop dat Marzano geen intellectuele eigendom of strategische bedrijfsinformatie zal doorspelen naar zijn nieuwe werkgever. "Stefano is vorig jaar gewoon met pensioen gegaan na twintig jaar leiding te hebben gegeven aan design bij Philips", verklaart de woordvoerster. We wisten dat hij niet het type is dat gaat uitrusten."

Voor een kort interview met Marzano zie: http://www.youtube.com/watch?v=XSciZDHZ03c

 

... reageer