Doe-het-zelf-cadeaus

Kim Hoefnagels, 04 december 2012

Heerlijk avondje? Sommigen raken behoorlijk in paniek van de aanstormende feestdagen. En nu ook de Sint het zuiniger aan moet doen, vereist het vinden van een gepast cadeau misschien wel meer creativiteit dan voorheen. Het Süddeutsche Zeitung magazine, een uitgave van de gelijknamige Zuid-Duitse krant, helpt je een handje door doe-het-zelf-cadeaus van acht verschillende ontwerpers te presenteren.

Gemiddeld drie uur en 25 euro heb je nodig om de presentjes in elkaar te knutselen. Soms vereist het wat meer handigheid, maar dan heb je ook wat. Zo geeft Hella Jongerius prijs hoe je zelf een Pinguin 'Prop' kunt maken. Het model is afkomstig van 'Home Props', een serie dieren en fantasiewezens van karton, die tijdens de Salone di Mobile in 2007 de collectie van meubelfabrikant Vitra opfleurden. Om je eigen figuur te maken heb je alleen karton, tape en wat tijd nodig. Binnen twee uur zou de klus geklaard moeten zijn.

Ook de 'notitieblokjes' van de Nederlandse ontwerper Dave Hakkens, afgestudeerd aan St. Lucas in Boxtel in 2009 en nu student aan de Eindhovense Design Academy, blinken uit om hun eenvoud. Alles wat je ervoor nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis. Van oud karton en plastic tasjes maak je een simpel maar o zo handig verzamelobject voor rondzwervende gedachten, ideeën en to-do-dingen. Het gladde plastic (of folie, dat kan ook) zorgt ervoor dat de 'blokjes' meerdere malen gebruikt kunnen worden, zoals een whiteboard.

Verder is er nog een lamp van Nils Holger Moormann, een fietstas van Werner Aisslinger, een stellingkast van Sebastian Herkner, een kaarsenhouder Alfredo Häberli, een tijdschriftenhouder van NOTE Design Studio en een bloempot-standaard van Sam Hecht.

Kijk voor alle beschrijvingen op sz-magazin.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/38759/1/1

... reageer