Françoise van den Bosch Prijs 2012

Redactie Items, 27 oktober 2011

De Stichting Françoise van den Bosch maakt de winnaar bekend van zijn tweejaarlijkse prijs voor een uitzonderlijke sieraadontwerper uit Nederland of daarbuiten. David Bielander is de laureaat van 2012.

David Bielander (1968, Basel, Zwitserland) volgde van 1989-1995 opleidingen voor goudsmeedkunst in Zwitserland. Van 1995-2001 studeerde hij bij Otto Künzli aan de Akademie der Bildende Künste in München. Sindsdien woont en werkt hij in München. Hij was docent aan Burg Giebiechenstein, Hochschule für Kunst und Desin, Halle, en is tijdelijk docent aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

De jury voor dit jaar bestond uit Lisa Walker (winnaar Françoise van den Bosch Prijs 2010), Eveline Holsappel (conservator toegepaste kunst en design, MMK Arnhem), Jantje Fleischhut (sieraadontwerper, Amsterdam), Frank Tjepkema (designer) en Marcel van Kan (voorzitter van de jury, bestuurslid van de Stichting Françoise van den Bosch, en designer Atelier Ted Noten Amsterdam).

De Françoise van den Bosch Prijs wordt sinds 1980 iedere twee jaar toegekend aan een internationale sieraadontwerper, wiens werk van uitzonderlijke kwaliteit is. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5000 verbonden, er wordt werk van de prijswinnaar aangekocht (ter waarde van circa € 2500), en er worden een of meerdere activiteiten rond de prijsuitreiking georganiseerd.

www.francoisevandenbosch.nl

 

Beeld: David Bielander, Corn Cob (2009), split pins, silver. Foto: Simon Bielander

... reageer