Needle Felting Extravaganza

Robbert van Strien, 24 februari 2011

Onder de noemer Needle Felting Extravaganza presenteren vier vilt-kunstenaars hun werk.

Extrafragant Fröbelen

Sinds de voltallige Items-redactie tijdens de Items-Live editie in Eindhoven (tijdens de Dutch Design Week 2010) verwoed aan de slag ging met Heleen Kloppers Wolplamuur, worden we allemaal nogal enthousiast bij het zien van viltnaalden. Niet dat we er veel mee kunnen, overigens: het blijft bij het 'plamuren' van de gaten in onze truien.

In New York presenteren vier kunstenaars (die beduidend meer met een viltnaald kunnen dan wij) hun werk in galerie Gallery Hanahou, onder de noemer 'Neelde Felting Extravaganza'. Het blijft een beetje te veel in de fröbel-hoek hangen, maar de bijdrage van Hine Mizushima, het Unnatural History Museum, ziet er spannend uit.

... reageer