Dutch Design Graduates 2012

Redactie Items, 08 oktober 2012

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, van zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober, presenteert Items de nieuwe generatie ontwerpers. Ze zijn ook verzameld op een gloednieuwe site: Dutch Design Graduates, ontworpen door Almanak.

Al dertig jaar geeft Items een jaarlijks Eindexamennummer uit: het overzicht van de beste projecten van afstuderende jonge ontwerpers in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar kun je een deel van de selectie ook in het echt zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Items vormgevers Almanak werken samen met het architecten collectief De Nieuwe Generatie aan de inrichting van de tentoonstelling.

Beeld: The Spectacle of The Tragedy. Noortje van Eekelen, Design, Sandberg Instituut, Amsterdam 

Pas afgestudeerde ontwerpers uit alle disciplines, van product en grafisch ontwerp tot games en textiel design, geven een voorproefje van hun talent. Zo presenteert Noortje van Eekelen een visuele database rondom de Eurocrisis waarbij beelden die afzonderlijk niet echt om te lachen zijn, in veelvoud ineens verschrikkelijk grappig worden. David Laport toont stukken uit zijn Discomforting modecollectie, die is afgeleid van de vraag waarom vrouwen soms kiezen voor ongemakkelijke kleding en Wies Preijde laat fris en poëtisch werk zien op het raakvlak van vormgeving en kunst: een huisje van alleen draden en linten.

Beeld: Discomforting. David Laport, Mode, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag

De opening van Dutch Design Graduates 2012 vindt plaats op zaterdag 20 oktober om 17.00 uur. Dan is ook de presentatie van het Items Eindexamennummer. Deze is verkrijgbaar tijdens de tentoonstelling en verschijnt als digitale uitgave online op de nieuwe site Dutch Design Graduates en als iPad-app. Deze app, gemaakt in samenwerking met bureau LUST zal in de Apple appstore te downloaden zijn.

Beeld: Tegendraads. Wies Preijde, Textiel en Modeontwerp, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag

Locatie

Machinekamer, Radio Royaal
Ketelhuisplein 10, Eindhoven
De toegang is gratis.

... reageer