THEY glow in the dark

Redactie Items, 18 augustus 2012

In het openluchttheater in het Amsterdamse Bos speelt het BosTheater deze week voor het laatst de eigen productie Wiener Wald. Bureau THEY ontwierp daarvoor drie nieuwe affiches in samenwerking met Bart Visser, docent aan de Gerrit Rietveld Academie. De jury Grafische Vormgeving bekroonde hen dit jaar in de categorie Affiches met een zilveren ADCN-lamp.

Het affiche met de afbeelding van een uil valt het meest in het oog, en niet alleen overdag. 's Avonds lichten de uilenogen namelijk op in het donker. De lampen van voorbij rijdende auto's activeren het glow-in-the-darkeffect. Doordat de ogen nog lang blijven nagloeien, is het affiche ook voor fietsers duidelijk te zien. De posters zijn geplaatst op de route van Amsterdam naar het BosTheater, waardoor de glow-in-the-dark ogen de weg wijzen.

Net als vorig jaar is voor het ontwerp gebruik gemaakt van klassieke, authentieke technieken: gutsen en houtdruk. Ook is gekozen voor een bijzondere druktechniek: om de houtdrukken – van Grafisch Atelier Amsterdam - te dupliceren heeft De Groot Drukkerij gebruik gemaakt van een irisdruk in de offsetpers. Waar normaal gesproken alleen zwarte inkt in de inktbak zit, zijn nu meerdere inktkleuren naast elkaar gegoten. Hierdoor kunnen speciale inkten als parelmoer gebruikt worden, zoals te zien op het affiche van Wiener Wald. De affiches en de voorstelling zijn t/m 1 september te zien.

 

Locatie

Openluchttheater Amsterdamse Bos
De Duizendmeterweg 7
1182 DC Amstelveen

... reageer