What Design Can Do

Max Bruinsma, 14 april 2011

Nog twee dagen voor de early birds: tot 16 april kun je met korting je kaarten kopen voor de tweedaagse conferentie What Design Can Do op 26 en 27 mei in Amsterdam. Items lezers krijgen nog langer voordeel.

De conferentie in de Amsterdamse Stadsschouwburg brengt twee dozijn Nederlandse en internationale ontwerpers uit diverse disciplines en het publiek bijeen rond de centrale vraag naar hoe design kan helpen bij het vergroten van de toegankelijkheid van de wereld. Ambitieus, maar ook praktijkgericht; de Engelstalige conferentie wordt nadrukkelijk ingezet als een "activist design conference working towards solutions."

Sprekers zijn onder meer: Ole Bouwman (NAI, NL), Paula Dib (social design, BR), Daniel Eatock (design interventies, UK), Lidewij Edelkoort (trendforecasting, NL), Scott Stowell (grafisch ontwerper, USA), Deyan Sudic (Design Museum, London), Frank Tjepkema (Interior design, NL), Oliviero Toscani (art director, fotograaf, IT) en Liu Xiaodu (Urbanus Architects, CN). Zie voor het volledige programma: WDCD

Items modereert op de eerste dag van de conferentie een break-out sessie met als gasten ereleden van de BNO, ervaren en gelauwerde ontwerpers die ons kunnen laten zien what design has done – en wat het ontwerpen nog steeds vermag.

Voor vroege intekenaars is er een stevige korting op de toegangsprijs van de conferentie te krijgen als ze vóór 17 april hun kaarten reserveren via de site van WDCD. Studenten kunnen voor half geld naar de conferentie.

Items lezers hoeven iets minder haast te hebben: die kunnen via onderstaande links met 15% korting kaarten bestellen:

... reageer