Nieuw logo Comedy Central

Robbert van Strien, 21 december 2010

De televisiezender Comedy Central voert per januari een nieuw logo. Dat nieuwe logo had door Thonik ontworpen kunnen zijn.

Comedy Central, de Amerikaanse zender die ook in Nederland de laatste jaren flink populair is geworden, voert vanaf januari een nieuw logo, ontworpen door de New Yorkse studio thelab. In de verklarende video van de zender wordt hoopvol opgemerkt dat het nieuwe logo "WAY F*CKING BETTER' werkt dan het oude logo, maar de reacties zijn tot nu toe weinig positief. 'Saai', is de voornaamste reactie; 'teveel gelijkenis met het copyright-symbool' is de andere - hoewel die visuele referentie bewust lijkt te zijn gemaakt. Vanuit Nederlands perspectief kunnen we er in elk geval nog een observatie aan  toevoegen: het lijkt verdomd veel op het logo van het Centraal Museum dat Thonik ontwierp.

... reageer