Klokhuis Revamped

Robbert van Strien, 10 april 2010

De nieuwe leader van het TV-progamma is een opgewekt staaltje animeren; KesselsKramer tekende voor het concept, Jethro Haynes maakte de modellen, en Johnny Kelly regisseerde het filmpje.

Bij het horen van de beginmelodie van het tv-programma Klokhuis – voor het eerst sinds jaren – krijg ik spontaan een goed humeur. Dat is een Pavlov-reactie die, zo leid ik af uit reacties op YouTube op diverse oude leaders van het programma, gerust een generatiekwaal genoemd mag worden. Dat goeie humeur wordt nog eens versterkt door de nieuwe leader en aansluitend logo, ontworpen door reclamebureau KesselsKramer en als stop-motion animatie uitgevoerd door regisseur Johnny Kelly en modellenmaker Jethro Haynes. In het filmpje zien we hoe een ronddraaiende appel door een laser wordt kapotgesneden, belaagd wordt door een groep vissen, en onder stroom wordt gezet. Uiteindelijk komt de appel als logo tot stilstand, waarbij het klokhuis al naar gelang het thema is vormgegeven: als wereldkaart, als uurwerk, als kristal. In de eerste aflevering van het programma met de nieuwe leader, op 1 februari, legde presentator Mustafa aan het Klokhuispubliek uit hoe leader en logo zijn gemaakt. Hij ging op bezoek bij KesselsKramer om de oorsprong van het ontwerp te vinden, en liet zien dat de sequentie waarin de appel in een magnetron wordt gesmolten met behulp van 24 3D-prints is opgenomen. Ook voor mensen zonder mijn generatiekwaal moet het moeilijk zijn niet te glimlachen bij het zien van dit hoogstandje.

De leader en making of foto’s zijn te vinden op creative review

 

... reageer