DUTCH DESIGN IN CHINA

Max Bruinsma, 12 mei 2011

Overzicht van Nederlandse ontwerpbureaus in China

Meer dan 40 Nederlandse ontwerpbureaus en hun recente Chinese projecten zijn gedocumenteerd in de eerste editie van het Dutch Design in China Yearbook.

 

Het jaarboek, ontworpen door Studio Dumbar en Studio Dimsum, is op 12 mei gelanceerd in Shanghai. De speciale online versie bevat een doorzoekbare directory met een overzicht van de Nederlandse ontwerpindustrie in China. Het boek geeft een momentopname van Dutch design in China en promoot Nederlands ontwerp in een internationaal verband om zodoende potentiële klanten en projecten aan elkaar te koppelen.

Het jaarboek is gemaakt vanuit de Dutch Design Workspace (DDWS) in Shanghai, met ondersteuning van DutchDFA, de Nederlandse Ambassade in Beijing en de Consulaten in Shanghai, Hong Kong en Guangzhou.

Dutch Design Workspace (DDWS) ondersteunt Nederlandse ontwerpbureaus met hun start in de Chinese markt door middel van twee belangrijke elementen: een flexible kantoorruimte en specialistische ondersteuning. Het doel van de incubator is om Nederlandse ontwerpers de essentiele ondersteuning te bieden tijdens hun start in China en tegelijkertijd de deelnemers de mogelijkheid te geven om individueel te ontwikkelen alswel kennis en expertise uit te wisselen d.m.v onderlinge samenwerkingen.

Het DDWS creatieve industrie incubator programma is gesubsidieerd door Dutch Design Fashion Architecture. DutchDFA is een vierjarig crosssectoraal programma dat internationalisering van design, mode en architectuur in China, Duitsland en India bevordert en waarbij krachtenbundeling van partijen in binnen- en buitenland centraal staat.

 

Het jaarboek kan besteld worden via de website.

... reageer