Oproep kandidaten Harrie Tillieprijs

Redactie Items, 05 september 2012

De gemeente Roermond reikt vanaf 2003 elke twee jaar de Harrie Tillieprijs uit. Deze gemeentelijke kunstprijs beloont een actuele interieurvormgever voor zijn of haar werk. Ted Noten, Jurgen Bey en Studio MüllerVanTol, zijn eerderde winnaars van de prijs, bestaande uit een geldbedrag van 7000 euro, een expositie in het Cuypershuis en een begeleidende publicatie. Kandidaten kunnen zich melden voor 15 september 2012. 

De prijs houdt de naam van de vroegere conservator van het Stedelijk Museum Roermond in ere en vestigt de aandacht op het Cuypershuis als platform voor hedendaagse interieurvormgeving. Mede op advies van de jury van de prijs van 2005 was er behoefte om de prijs beter te definiëren en toe te spitsen. Vooral de omschrijving ‘vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers’ moest een nadere precisering krijgen. Cuypers was namelijk niet alleen architect maar leverde ook de inrichtingen van de gebouwen. Hierbij baseerde hij zich op het verhaal dat de opdrachtgever met het gebouw wilde uitdragen en vulde dat op zijn kenmerkende manier in.

Ontwerpers die, zoals Cuypers, de visie van de opdrachtgever vertalen in een eigentijds ontwerp met aandacht voor vakmanschap en originaliteit, komen in aanmerking voor de Harrie Tillieprijs. Volgens de initiatiefnemers van de prijs past de winnaar van 2005, Jurgen Bey, het beste in dit verhaal. Zijn werk vormt een goede graadmeter.

Kandidaten voor de prijs kunnen zich melden door voor 15 september 2012 relevant documentatiemateriaal te sturen naar het Cuypershuis, t.a.v. Harrie Tillieprijs 2013, Postbus 900, 6040 AX Roermond. Dit documentatiemateriaal moet bestaan uit beeldmateriaal, een c.v. en een korte beschrijving van de werkwijze. Een verwijzing naar een website met de gevraagde informatie voldoet ook.

Beeld: Jurgen Bey, winnaar van 2005

... reageer