Leukeleu

Viveka van de Vliet, 21 oktober 2011

De websitebouwers Leukeleu werken hard aan het leuker maken van websites en webapplicaties. Het bureau is in 2006 opgericht en bestaat inmiddels uit een ervaren en betrokken team van tien (jonge) mensen. Ze bouwen samen aan een divers en groot portfolio.


Het team van Leukeleu

Wie hier komt krijgt een leuke, gebruiksvriendelijke, snelle website of webapplicatie. Technisch hoogwaardig, gemaakt volgens de webstandaarden, en het liefst met open source software.
Leukeleu werkt nauw samen met meerdere ontwerpbureaus als Thonik, De Ruimte ontwerpers en Fabrique. In deze samenwerkingen willen ze het uiterste uit de techniek halen en deze nooit een beperkende factor voor het ontwerp laten zijn.
Ze zijn niet bang om oude technieken achter zich te laten zodra nieuwe zich aandienen. De klant gaat er alleen maar op vooruit.
Websites, zoals deze voor Items, en webapplicaties worden steeds geavanceerder en krijgen steeds meer functionaliteit.

Bijzonder project 
99gram.nl. Over eten, gewicht en uiterlijk voor meisjes van 14-23 jaar. ‘Een leuk project in samenwerking met De Ruimte ontwerpers’, zegt Heesink. ‘Aan de achterkant zit een hulpverleningstool. Meisjes met problemen manoeuvreren zonder dat ze het merken naar de hulpverlening via ons getrapte vragenformulier. We werkten hier met de nieuwste technieken - zoals responsive design, html5 en webfonts. Tagclouds zijn getekend met scalable vector graphics in de browser en daardoor te wijzigen met het CMS.’Homepage 99gram.nl. Ontwerp: Leukeleu en De Ruimte ontwerpers


Online behandeling 99gram.nl

 

Nieuwe technieken
hetgezondevoorbeeld.nl. Een project met zes partijen, waaronder Het Voedingscentrum, reclamebureau Roorda en De Ruimte ontwerpers. Leukeleu bouwde de publieke site en een e-coaching module waarop je je gedrag kunt bijhouden, anderen uitnodigen om mee te doen en elkaar belonen.

 


Homepage hetgezondevoorbeeld.nl. Ontwerp: Leukeleu en De Ruimte Ontwerpers

 

Wapenfeit  Ons eigen CMS Django Fiber. Open source ontwikkeld en al meer dan 12.000 keer gedownload. Toegankelijk voor de hele wereld. Het werkt veel beter en lekkerder dan bestaande CMSen.


Wil nog... Heel veel mooie sites bouwen met steeds grotere applicaties. Hoe ingewikkelder, hoe leuker. 

... reageer