Ontwerp een Tuintotem

Redactie Items, 09 oktober 2012

Dwarswerk schrijft in samenwerking met Ontwerp Platform Arnhem (OPA) een ontwerpwedstrijd uit voor een innovatieve Tuintotem. Het gaat om een doeltreffende nestkast, zoals je die bij de Vogelbescherming of bij de betere tuinwinkel koopt, maar dan visueel aantrekkelijk gemaakt of met vernieuwde gebruiksfunctie(s). 

Vogelhuisjes als haute design in de achtertuin zijn mooi voor het oog, maar vaak minder aantrekkelijk voor vogels. Nestplaatsen van kunststof schieten hun doel voorbij, omdat de vogelpoten wegglijden op het gladde oppervlak, of vogels herkennen de bizarre kubussen of gekke, scheefgetrokken driehoeken niet eens als nestplaats. Een tuintotem is volgens de initiatiefnemers van de ontwerpwedstrijd een traditioneel vogelhuisje waar nieuw leven is ingeblazen door de gebruiksfunctie(s) te vernieuwen, aan te passen en/of uit te breiden, terwijl de functie van voederplek voor vogels behouden blijft.

Ontwerpers of ontwerpbureaus die beschikken over voldoende aantoonbare ervaring, en die ervaren zijn in het uitwerken en begeleiden van het productieproces, kunnen meedoen door een ingevuld wedstrijdformulier met motivatie, CV en beeldmateriaal van maximaal 4 relevante (uitgevoerde) producten, op te sturen naar Ontwerp Platform Arnhem. Kijk hier voor meer informatie. De eerste ronde loopt tot en met vrijdag 26 oktober en wordt afgesloten met een selectie van maximaal 5 deelnemers. In de tweede ronde jureren onder andere Ineke Hans en Dwarswerk. Stichting Dwarswerk stimuleert  de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking door producten die innovatief zijn in functionaliteit en/of design door hen te laten maken en op een zakelijke manier in de markt te zetten.

... reageer