InnerAct

Redactie Items, 19 november 2012

Audiovisuele variant Canto Ostinato

Canto Ostinato van Simeon ten Holt heeft al veel kunstenaars geïnspireerd tot nieuwe interpretaties. Sinds kort kent de hitcompositie, geschreven tussen 1976 en 1979, ook een audiovisuele variant.

Onder de noemer InnerAct voeren Gwyneth Wentink (harp), Wouter Snoei (elektronica) en Arnout Hulskamp (visuals) hun bewerking uit op diverse locaties in Nederland. Na eerdere optredens, tijdens de Dutch Design Week en het TodaysArt Festival, beleeft de performance vrijdag 23 november zijn Rotterdamse première in de Kunsthal.

InnerAct begeeft zich op het snijpunt van muziek, beeldende kunst en technologie. In de performance reageren de drie kunstenaars met hun instrument, en via speciaal ontwikkelde software, op elkaar en bepalen zij wie, volgens de codes van Canto, de lead neemt. Zo komen geluid, frequentie en beeld samen in een (gecodeerde) taal waar je als luisteraar slechts flarden van begrijpt. De museale setting van de Kunsthal vormt ongetwijfeld een uitstekend decor voor de reflectieve, haast bezwerende, werking van de muziek. 

Het optreden maakt deel uit van Art & Drinks after work, een ‘after work event’ met kunst, hapjes en drankjes, deze keer in het kader van de tentoonstelling Avant-gardes. De collectie van de Triton Foundation. Vrijdag 23 november is de expositie van 17.00 tot 20.00 uur exclusief geopend.  Voor en na het optreden van InnerAct biedt de Kunsthal gratis rondleidingen aan. Reserveren is mogelijk via educatie@kunsthal.nl.

Beeld: Première InnerArt tijdens het TodaysArt Festival in Den Haag (Foto: Szilvi Toth)

Locatie

Kunsthal Rotterdam
Museumpark
Westzeedijk 341, Rotterdam

... reageer