Salone del Mobile #2

Arthur Groeneveld, 18 april 2012

Berichten uit Milaan

Arthur Groeneveld is werkzaam op de communicatieafdeling van UNSudio en blogt dagelijks voor Items over de Salone del Mobile in Milaan. Wat is er tijdens deze editie van de grootste designbeurs ter wereld te zien, en wie komen er op af? Arthur hopt van stoel naar kast naar lamp en struint in gesprek met ontwerper, producent, verkoper en bezoeker door de Salone. 

Designer Profile Germans Ermičs

De bedrieglijke effecten van de ovale spiegels van de vorig jaar afgestudeerde, uit Riga afkomstige Germans Ermičs, zijn niet het resultaat van magie maar uitkomst van pure wiskunde. De spiegels, omhuld met een schuin aflopende houten lijst creëren een illusie, ze lijken een blik te geven op een parallelle wereld. Ermičs probeert met dit werk mensen uit te dagen om na te denken over wat echt is. Ermičs zegt: “Op het eerste gezicht lijkt het een doodnormale spiegel en vragen mensen mij wat het effect is, wat het kan, wat het doet. Juist als ze langer kijken zien ze dat er iets niet klopt aan de spiegel, dit komt door het schuin aflopende spiegelende vlak dat een heel ander deel van de kamer laat zien dan je zou denken.”

Een spiegel hangt bij de expositie van de Design Academy Eindhoven zelf, twee grotere hangen bij de gerenommeerde galerie Spazio Rosanna Orlandi, iets waar je trots op kan zijn. Het effect van de spiegels komt het beste tot hun recht als ze samen in een kamer hangen, het effect zorgt voor verwarring omdat de meest onverwachte delen van de kamer zichtbaar worden. De spiegels kunnen ook draaien aan de muur door een ingenieus systeem van magneten. 

Foto: Germans Ermičs bij een van zijn isometric mirrors bij de presentatie van de Design Academy Eindhoven bij Studio Zeta (beeld: Arthur Groeneveld)

... reageer