Tim Enthoven en NY Times

Fritzi Ponse, 17 november 2011

Tim Enthovens illustratie van 1027 vrijgelaten Palestijnen en Israelische soldaat Gilad Shalit siert de cover van The NY Times Magazine.

In Items #1 2011 sierden zijn illustraties als bijtend commentaar een artikel van Ron Kaal over de bezuinigingen in de kunsten, en in Items #3 2011 besprak Joost Pollmann uitvoerig Tim Enthovens beeldroman Binnenskamers: 'een meesterwerk waarvoor de tekenaar nog vóór het boek in de winkels lag werd bekroond met de Absolut Talent Award en de René Smeets Prijs. Enthoven (1985) mocht al een etalage vullen van warenhuis Selfridges in Oxford Street, Londen. Nu heeft de in 2010 aan de Design Academy Eindhoven afgestudeerde illustrator een nog prestigieuzer podium gekregen voor zijn talent: de cover van The NY Times Magazine.

 

Cover NY Times (detail) door Tim Enthoven, 13 november 2011

... reageer