Beyond Problem Solving: Marijuana-katapult

Robbert van Strien, 23 februari 2011

Mexicaanse smokkelaars bedienen zich van klassiek wapentuig om drugs over de grens te lanceren.

Marijuana-katapult

Ontwerpers beschouwen zichzelf graag als 'Problem Solvers', ook al is die eretitel lang niet meer zo verheerlijkend als in de hoogtijdagen van het modernisme. In deze column: vreemde oplossingen voor bizarre - vaak non-existente - problemen.

In het grimmige strijdgewoel rond de smokkelroutes van drugs aan de Mexicaanse/Amerikaanse grens trof de Mexicaanse politie recent een speciaal ontworpen mobiele katapult aan. De bemanning van het wapentuig sloeg op de vlucht voor de politie, maar ze lieten daarbij hun 'munitie', een paar kilo marijuana, liggen. De katapult - naar klassiek ontwerp - diende blijkbaar om drugs over het hekwerk langs te grens te lanceren.

Via: i09

... reageer