Google Art Projects: Behind the Scenes

Robbert van Strien, 24 februari 2011

Google Art Project: denk 'Google Street View' in musea. Met een blik achter de schermen.

Google Art Project: Behind the Scenes

Vanaf 1 februari toont Google, in samenwerking met enkele grote internationale musea, de eerste resulataten van het Google Art Project. Hiervoor werden foto’s met een verbluffende resolutie gemaakt van enkele wereldberoemde schilderijen - o.a. Rembrandts Nachtwacht, Manets In the conservatory, Van Gogh’s Sterrennacht – en daarnaast bestaat de mogelijkheid om verschillende musea virtueel te doorwandelen; denk ‘Google Street View’ in het museum.
Een interessante ontwikkeling, waardoor het mogelijk is om door musea wereldwijd te struinen. Echt vervangend werkt het niet, maar het is wel fijn om – bijvoorbeeld – een bezoek aan de Alte Nationalgalerie dunnetjes over te doen.

Ook leuk: de 'behind the scenes' film, waarin wordt getoond hoe de deelnemende musea werden opgenomen:

 

... reageer