Your Scene Sucks

Robbert van Strien, 24 februari 2011

Een visuele determinatiegids van jeugdculturen, getekend door Rob Dobi.

Encyclopedie van jeugdculturen

Dat we allemaal pijnlijk meer voldoen aan stereotiepen dan we eigenlijk willen toegeven, is bekend. Niemand bracht die enorme visuele gelijkenis tussen mensen, die zichzelf toch graag als individuen zien. beter in beeld dan Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek met hun Exactitudes.

Illustrator Rob Dobi tekende een visuele encyclopedie van jeugdculturen, waarmee  het gros van de jongeren wel te determineren moet zijn. En, zoals ook de Exactitudes je ineens kunnen confronteren met je eigen illusie van individualiteit, schuilt ook hier het gevaar dat je jezelf ineens als generieke vorm terugziet. Bijvoorbeeld - zomaar een voorbeeld, natuurlijk - als klassieke post-rocker...
 

Via: Laughing Squid

... reageer