Nijhof & Lee naar Bijzondere Collecties?

Max Bruinsma, 09 februari 2011

Nieuwe plannen voor de beste designboekwinkel van Amsterdam

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en Warren Lee maken bekend dat er vergevorderde plannen zijn om boekwinkel Nijhof & Lee te vestigen in de hal van de Bijzondere Collecties.

De internationaal befaamde boekhandel Nijhof & Lee, gespecialiseerd in typografie en grafisch ontwerp, was tot op heden gevestigd in de Staalstraat in Amsterdam. Warren Lee zet de online boekwinkel voort, op het huidige webadres. Bij de Bijzondere Collecties wordt op een prachtige locatie bij het Rokin het gedrukte en geschreven erfgoed van de Universiteit van Amsterdam beheerd, waaronder de belangrijke Typografische Collecties, met onder meer de archieven van grafisch ontwerpers als Irma Boom, Peter Verheul en binnenkort ook Gerrit Noordzij.

Warren Lee van Nijhof & Lee en hoofdconservator Garrelt Verhoeven van de Bijzondere Collecties zijn allebei zeer gelukkig met het voornemen. De voorbereidingen zijn in de laatste fase en als alles goed gaat zal Nijhof & Lee @ Bijzondere Collecties in juni de deuren openen.
Lee verklaart ‘geen betere plek te weten’ voor deze bijzondere winkel en Verhoeven zal trots zijn om de hoogwaardige kwaliteit van boekhandel Nijhof & Lee te kunnen verwelkomen: ‘met de komst van deze winkel wordt de dienstverlening aan het groeiende publiek bij de Bijzondere Collecties opnieuw uitgebreid’.

 

Beeld: het oude pand van Nijhof & Lee aan de Staalstraat.

... reageer