Astronautenbril

Robbert van Strien, 10 maart 2011

NASA-astronauten zijn over het algemeen oud genoeg om te kampen met inflexibele ooglenzen. De oplossing: een vernuftige (en verbazend simpele) bril met ingesloten vloeistof.

Een beetje astronaut heeft al snel een flink aantal jaren training achter de rug: de gemiddelde leeftijd bij NASA-astronauten ligt op 48 jaar. Op die leeftijd is de rek er wel zo'n beetje uit, in elk geval waar het de lenzen in het oog betreft. Om die reden ontwikkelde NASA een bril die het probleem van presbyopia (inflexibele lenzen) ondervangt: door een vloeistof in de bril te sluiten, die met een schuifje op het gewenste brandpunt is af te stellen, kunnen oudere astronauten hun werk gefocust blijven doen. Slimme oplossing - wanneer kunnen niet-astronauten 'm kopen?

Via: übergizmo

... reageer