Make a Forest

Pao Lien Djie, 21 maart 2011

Vele bomen maken een groot bos

Via makeaforest.org kunnen culturele instellingen en onderwijsinstituten in binnen- en buitenland samen met kunstenaars, ontwerpers en architecten een cultureel bos ‘planten'. Een initiatief van Joanna van der Zanden en Anne van der Zwaag.

De Verenigde Naties hebben 2011 uitgeroepen tot Jaar van de Bossen. Aanleiding voor Joanna van der Zanden en Anne van der Zwaag om te starten met het Make a Forest-project. Via makeaforest.org kunnen culturele instellingen en onderwijsinstituten in binnen- en buitenland in samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en architecten een cultureel bos ‘planten’ en zo ‘begrip zaaien’, aldus Anne van der Zwaag. Het project is bedoeld om bewustzijn rondom duurzaam bosbeheer te vergroten. Make a Forest start officieel op 23 maart in Rotterdam met de onthuling van een kunstwerk van Christien Meindersma.

 

Man met Boom van Stang Gubbels

... reageer