Items: nu ook op het web

Robbert van Strien, 23 maart 2011

Er was een lange aanloop voor nodig, maar nu is het zover. Items, al bijna dertig jaar het beste Nederlandstalige blad over vormgeving, heeft eindelijk een volwaardige website!

We hopen met onze nieuwe website (die vanavond tijdens Items Live officieel live gaat) een bijdrage te leveren aan het gesprek over vormgeving, zoals het blad ook al sinds zijn ontstaan bovenop de ontwikkelingen op het gebied van design zit. We willen, net als in het blad, een intelligente maar toegankelijke visie op vormgeving tentoonspreiden; maar daarnaast ook vollop verstrooing bieden!

Zelf zijn we al weken enthousiast over de vorm, functionaliteit en inhoud van de website, en vanaf vandaag kunnen we ons enthousiasme met jullie delen!

Onze dank gaat uit naar Thonik, die onze prachtige site ontwierp; de jongens van Leukeleu, die de site hebben gebouwd; onze stagiaires Ragna Manz en Fritzi Ponse, die de afgelopen maanden het hele archief hebben doorlopen om een selectie voor het web te maken; en al onze auteurs die zo vriendelijk waren toestemming tot herpublicatie van hun artikelen te verlenen danwel speciaal voor de website artikelen te schrijven.

Daarnaast willen we iedereen die met een interessant project bezig dat ze met vakgenoten willen delen, net een fabelachtig ontwerp hebben ontwikkeld, een prachtige verzameling vernacular voorwerpen als Vormlust willen insturen of voor Items.nl zouden willen schrijven, aanmoedigen om contact op te nemen met de redactie!

... reageer