Letters houwen

Robbert van Strien, 29 maart 2011

Autobahn ontwikkelde digitale versie Alfabet in Steen

Autobahn ontwikkelde, samen met ruimtelijk ontwerper Willem Noyons, een digitale versie van het Alfabet in Steen van benedictijner monnik/architect Dom Hans van der Laan

Om de lancering van de digitale versie van het Alfabet in Steen te vieren, gaf frater Leo Disch van de Abdij Sint Benedictusberg verleden week een live presentatie letters uit steen houwen:

Dom Hans van der Laan (1904-1991) is vooral bekend als (zeer theoretisch) architect, die o.a. de Abdijkerk in Marmelis ontwierp. Zijn uitgangspunt als architect was de verhoudingsformule die hij ontwikkelde: Het Plastisch Getal, een wiskundige vergelijking gebaseerd op de Gulden Snede. Ook het Alfabet in Steen is op deze verhoudingen gebaseerd.

De digitale versie van het Alfabet die door Autobahn en Willem Noyons werd ontwikeld, is niet alleen een mooie drukletter: hij is traploos te vergroten en direct op het medium uit te printen, wat het ambachtelijk uithakken van de letters in steen bemakkelijkt. Vijftig exemplaren van het lettertype zijn in luxe verpakking te verkrijgen.

... reageer