Real-time datavisualisatie Japan

Robbert van Strien, 29 maart 2011

Interaction designer koppelt datavisualisatie aan starlingsniveau's

Haiyan Zhang, ontwerpster bij het Londense kantoor van Ideo, koppelde live opnames van stralingsniveau's aan Google Maps.

In een poging om de verslaggeving over de nucleaire ramp in Japan, en de grip op de situatie, inzichtelijker te maken, ontwierp Haiyan Zhang een toepassing die verschillende data over actuele stralingsniveau's aan Google Maps koppelt. In het ontwerp is niet alleen het gemeten niveau microSieverts (µSv/h) in één oogopslag zichtbaar, maar ook de implicaties van dat niveau. Hoe donkererder rood de cirkel, hoe gevaarlijker; bij donkerrood - wegwezen.

De data die Zhang gebruikt is niet alleen afkomstig van officiële bronnen, maar ook van lokale individuen die hun geigerteller aan internet koppelden. 

Via: Core77

... reageer