Telefembryo

Robbert van Strien, 07 maart 2011

onaangenaam antropomorfe telefoon

In een poging om mobiele telefonie een persoonlijker gevoel te geven, ontwikkelde de Japanse firma ATR en de universiteit van Osaka een nogal unheimisch alternatief: de Erufoido.

Wie zich zorgen maakt over de onpersoonlijkheid die nieuwe media met zich mee brengen mag zich verheugen: het Japanse Advanced Telecommunications Research Institute ontwikkelde in samenwerking met de universiteit van Osaka de Elfoid, een antropomorfe smartphone. Wie zich zorgen maakt over het hoge David Lynch-gehalte van de toekomst: het Japanse Advanced Telecommunications Research Institute ontwikkelde in samenwerking met de universiteit van Osaka de Elfoid, een antropomorfe smartphone.
Het idee is vrij simpel: een menselijker vorm benadrukt het menselijke contact dat via mobiele telefonie verloopt. De uitvoering laat een hoop te wensen over: in de woorden van blog Nerd approved: "bellen terwijl je een embryo tegen je oor houdt".

Via: Nerd Approved

 

... reageer