Marlowe het (sneuige) Monster

Robbert van Strien, 12 april 2011

Marlowe is een veelogig, nogal droevig monster met een ongelukkig liefdesleven en, sinds een onhandig uitgevallen a-seksuele voortplanting, een dochter.

De Amerikaanse kunstenares Sawdust Bear maakt wekelijkse fotostripjes over de alledaagse beslommeringen van Marlowe. Die maakt ze door het kleien monstertje in verschillende miniatuursettings te fotograferen. In zijn slaapkamer, bijvoorbeeld:

Of in de tuin:

Of de keuken:

Af en toe waagt Marlowe zich buitenshuis, en gaat hij af op een feestje:

Pijnlijk herkenbaar? Gelukkig wordt de lezer er af en toe aan herinnert dat het hier een monster betreft: de perikelen van a-seksuele voortplanting liggen in elk geval heel wat verder van de menselijke psyche dan een "microwave pizza for one":

Via: i09

... reageer