De DOEN | Materiaalprijs 2011

Pao Lien Djie, 15 april 2011

Inschrijving gestart

Vormgevers, beeldend kunstenaars, modeontwerpers en architecten kunnen nog tot 10 juni een ontwerp in sturen voor de DOEN Materiaalprijs waarbij de toepassing van nieuwe en duurzame materialen en technieken centraal staat en die zo een bijdrage leveren aan de duurzame samenleving. Eerdere winnaars waren Claudy Jongstra en Chris Kabel.

Uit de inzendingen kiest een commissie onder voorzitterschap van Items hoofdredacteur Max Bruinsma vijftien tot achttien ontwerpen die zullen worden geëxposeerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, die in oktober plaats vindt. Er is een prijs voor een eindontwerp van € 15.000,- en een aanmoedigingsprijs van € 5000,- voor een nog niet gerealiseerd ontwerp. Op 22 oktober worden de door een driekoppige vakjury gekozen winnaars bekend gemaakt.

Vorig jaar won Claudy Jongstra de hoofdprijs voor haar Waste Materials en ging Simon Akkaya met zijn ‘Goedzak’ met de aanmoedigingsprijs naar huis. Eerdere winnende projecten waren de recyclebare Seam Chair van Chris Kabel en het wolplamuur van Heleen Klopper.

De DOEN | Materiaalprijs is een initiatief van het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving en Stichting DOEN. Beide organisaties zien voor kunstenaars en vormgevers een belangrijke rol weggelegd bij het creëren van een duurzame samenleving.

Inzendingen moet op 10 juni binnen zijn.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.doenmateriaalprijs.nl

... reageer