What design ook can do

Robbert van Strien, 15 april 2011

Harteloze grafisch vormgever 'helpt' collega

"Design can make the world a better place": een populair mantra onder ontwerpers. Maar designers kunnen ook gemeen zijn. Heeeel gemeen.

Grafisch ontwerper/blogger David Thorne heeft lak aan zo'n beetje alles, en kan zijn afkeer van het gros van zijn medemensen glashard onder woorden brengen. Als een klant hem vraagt onbetaald een logo en een paar grafiekjes te ontwerpen voor een nieuw op te zetten website, levert Thorne het volgende in:

Het logo, beargumenteerd Thorne, sluit niet alleen goed aan op de brief, maar ook op het bedrijf: "a logo that represents not only the peer to peer networking project you are currently working on, but working with you in general." De opdrachtgever reageert natuurlijk pissig, maar Thorne wijst hem er fijntjes op dat hij ook voor de vorige opdracht nooit betaald heeft gekregen, ondanks herhaaldelijke beloftes.

Als een collega Thorne vraagt of hij eventjes een 'gezocht' poster wil ontwerpen voor haar weggelopen kat, is Thorne daar direct toe bereid:

Als de emotionele collega vraagt waarom het katje zo klein staat afgebeeld, antwoord Thorne: "It's a design thing. The cat is lost in the negative space." Niet helemaal de bedoeling, dus Thorne probeert het met wat aanwijzingen nog een keer:

Ook deze poster valt niet in goede aarde. Enkele pogingen verder:

De gewraakte zin 'No Reward' moet natuurlijk worden weggehaald, maar met nog tien minuten te gaan voor ze naar huis moet heeft de collega, murw geslagen door de eindeloze stroom bizarre postersuggesties, duidelijk niet veel energie meer over om zich te verzetten. Uiteindelijk legt ze zich neer bij dit voorstel:

Ontzettend gemeen, allemaal. En pijnlijk grappig. Op zijn blog staan nog veel meer hilarische staaltjes botheid; binnenkort verschijnt een bundeling van het blog onder de titel The internet is a Playground.

Via: Hard/Hoofd

... reageer