Insectopia: de ideale stad (voor insecten)

Alexandra de Groot, 18 april 2011

Met dit zomerse weer krijgen we weer zin om vlinders, bijen en hommels rond de bloemen in de tuin te zien vliegen. Het Parijse duo Vaulot&Dyevre voorziet in deze behoefte met hun prachtige ontwerpen.

Het 'Insectopia' dat het duo Vaulot&Dyevre recent ontwierp is een wildgroei van nestkastjes. Deze chaotische stad is bedoeld voor insecten; verschillende soorten kunnen hier naast elkaar leven. De kleine huisjes zijn, zeer esthetisch, aangebracht op een aantal kastanjebomen:

Wie niet voldoende ruimte in zijn tuin heeft voor kastanjebomen, of slechts over een klein balkon beschikt, kan zijn hart ophalen bij de serie Tutorials, eveneens door het duo ontworpen. Om de planten op je balkon alles te geven wat ze nodig hebben bestaan deze ‘tuin-staken’ uit drie sets. De eerste set voorziet in de basisbehoeftes voor een tuin: water, zonlicht, ruimte en bescherming in de winter. De tweede set biedt een huis voor verschillende insecten. De lieveheersbeestjes, muggen en vliegjes die er kunnen vertoeven bieden bescherming tegen luizen, terwijl vlinders en hommels zorgen voor het bestuiven van de planten. Wie zijn creatieve oprispingen wil uiten, kan de derde set gebruiken  om de planten op een esthetische manier te laten groeien:

Via: DesignMilk

... reageer