Wat iedereen zou moeten lezen

Robbert van Strien, 19 april 2011

Required Reading: affiches promoten boeken die iedereen gelezen zou moeten hebben.

De expositie Required Reading is een samenwerking tussen galerie 1988 en weblog OMGPosters. De organisatoren stelden een lijst op van boeken die iedereen zou moeten lezen, en vroegen uiteenlopende Amerikaanse ontwerps en illustratoren om affiches in te zenden. De inzendingen zijn spetterend - vaak overdadig - lyrisch, en over het algemeen erg nostalgisch van stijl. Dat neemt niet weg dat er een hoop moois tussen zit. Zo ontwierp Chuck Sperry deze affiche voor Homerus' Odysee:

Een affiche dat nogal sterk op vormcitaten leunt. Net als deze poster van 'doublenaut' voor 1984:

 

Erg mooi is het affiche voor Jungle Book van Alyssa Nassner:

Favorieten: de affiches voor Thus Spoke Zarathustra van Kevin Tong:

En Florian Bertmer's affiche voor The Call of C'thulhu:

Via: Notcot.org

 

... reageer