Ultra-dramatisch decor voor opera

Robbert van Strien, 20 april 2011

Tijdens het Bregenzer Festspiele - het Opera-festival nabij de Oostenrijkse stad Bregenz - zal de opera Andrea Chénier op dit indrukwekkende, speciaal gebouwde podium worden opgevoerd.

De opera Andrea Chénier van de Italiaanse componist Umberto Giordano behandelt de laatste vier levensjaren van de Franse dichter André Chénier, die in de verwarring van de Franse Revolutie ter dood werd veroordeeld. Het podium waarop de opera zal worden opgevoerd, is een gigantische reconstructie van een detail van het schilderij De dood van Marat van Jacques-Louis David. Jean-Paul Marat, een journalist, werd tijdens de Revolutie in zijn bad gedood door een tegenstander van de revolutie.

De bouw van het podium, aan de oevers van de Bodensee, duurt al enkele maanden: over anderhalve maand, op twee juni, moet het podium af zijn: dan vindt het festival plaats. Het is niet voor het eerst dat kosten noch moeite voor het podium-in-het-meer worden gespaard: het festival kent een traditie van extravagante en prachtige unieke podia.

Via: Kuriositas

... reageer