Superheldenhuizen

Robbert van Strien, 22 april 2011

Overdag ben je een grijze kantoormedewerker, die onopvallend - minding your own buiness - door het leven sjokt. 's Avonds ben je dat nog steeds: maar waarom niet fantaseren dat je een superheld bent?

In dit huis in San Fransisco bouwde architectenbureau Beausoleil een gecamoufleerde garagerdeur in. Eigenlijk niet omdat de eigenaars van het pand een bestaan als superheld ambiëren, maar omdat de esthetische richtlijnen van de wijk geen conventionele garagedeur in de historische huizen toestaan.

Via: Laughing Squid

Enige tijd geleden dook een filmpje op dat hetzelfde sentiment bespeelt, maar dan nog nadrukkelijker. De maker van het filmpje, blogger The New Hobbyist, maakte een geheime schakelaar in een buste (naar een soortgelijke schakelaar in het huis van Bruce Wayne/Batman) en legt op zijn blog uit hoe je dat zelf kunt doen.

Via: Neatorama

... reageer