Beyond Problem Solving: Neusextensie voor Smartphones

Robbert van Strien, 29 april 2011

Ontwerpers beschouwen zichzelf graag als 'Problem Solvers', ook al is die eretitel lang niet meer zo verheerlijkend als in de hoogtijdagen van het modernisme. In deze column: vreemde oplossingen voor bizarre - vaak non-existente - problemen. Zoals: een neusextensie om smartphones te bedienen

Dominic Wilcox heeft een serieus probleem; hij wil zijn zijn smartphone overal bedienen, ook in bad. Al te vaak liet hij in bad onnadenkend een van zijn handen in het water glijden, waarna hij met zijn natte hand het touchscreen van de smartphone niet meer durfde te gebruiken.

Dus bedacht hij een oplossing: een neusextensie van gips rondom een reguliere stylus, waarmee hij zijn telefoon probleemloos met één hand kan gebruiken:

Al snel ontdekte Wilcox dat het gebruik van zijn neusextensie ook buiten bad van pas kwam: om grondig mee te multitasken, bijvoorbeeld. Een behoorlijk briljante oplossing - het klinkt nogal sneuig, maar ik bedien mijn iPad ook regelmatig met mijn neus als ik aan het afwassen ben, en weet dus uit ervaring dat je zonder neusextensie pijnlijk lang scheel moet kijken om een iets ingewikkelder handeling, zoals typen, moet uitvoeren.

Overigens is de rest van Wilcox' werk - te zien op zijn website - zeer de moeite waard; hij werd recent dan ook genomineerd voor een Webby Award in de categorie Personal Website or Blog.

... reageer