Items Live 12

Wim Crouwel als inspirator

Op donderdag 1 september vindt een speciale aflevering van Items Live plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam. Tegen de achtergrond van de veelbesproken overzichtstentoonstelling Wim Crouwel – een grafische ontdekkingsreis (eerder te zien geweest in het Design Museum in Londen en gemaakt in samenwerking met het Stedelijk Museum) vertellen zes sprekers over de invloed van Wim Crouwel op hun werk.

Wim Crouwel (1928) wordt beschouwd als de meester van het Nederlandse functionalisme en wordt wereldwijd gezien als een van de grootste ontwerpers van de 20e eeuw. Tijdens deze Items Live zullen verschillende sprekers ingaan op Crouwel’s werk en het effect ervan op volgende generaties: Na Kim (o.a. Graphic magazine), Niels Schrader (o.a. Dutch Design Database), Thonik (o.a. Items) en Raoul Wassenaar (Helvetica. Homage to a typeface). Hugues Boekraad, dean van de nederlandse designkritiek en co-auteur van de monografie over Crouwel, zal een analyse geven van Crouwels betekenis voor het hedendaagse grafisch ontwerpen. Daarnaast zal Joost Overbeek, vaste columnist van Items Live, zijn eigenzinnige visie geven op de invloed van Crouwels werk op het Dutch Design.

Locatie

Donderdag 1 september
19:30 - 21:30 uur
Auditorium Stedelijk Museum Amsterdam
Toegang gratis, exclusief toegangsbewijs voor het Museum
Reserveren: reservations@stedelijk.nl

Route

Paulus Potterstraat 13, Amsterdam

... reageer