Facing Pages

Fritzi Ponse, 02 april 2012

Three days of independent magazines

Facing Pages, de driedaagse biënnale over het onafhankelijke tijdschrift, gaat 20 april van start in Arnhem. Tijdens Facing Pages verzamelen internationale tijdschriftenmakers en liefhebbers zich om de rol van independent magazines in onze visuele cultuur te onderzoeken.De serie lezingen die centraal staat is ditmaal gericht op de vraag hoe het maken van tijdschriften de tand des tijds doorstaat. Belangrijke momenten in de geschiedenis van het onafhankelijke tijdschrift - van illegaal drukken tijdens WOII, de revolutionaire jaren zestig, tot aan de meest recente ontwikkelingen - belichten de kracht van het drukken. De lezing van Jeremy Leslie, al twintig jaar ervaringsdeskundige en motor achter het beroemde blog MagCulture, concentreert zich op de toekomst van het onafhankelijke tijdschrift en vormt daarmee het sluitstuk van het thema. Daarnaast zijn er exposities en feesten te bezoeken, en vindt op 20 en 21 april een workshop stencildrukken plaats, gegeven door Extrapool en de Letterproeftuin.

Bij wijze van voorproefje organiseert Facing Pages een online video marathon waarin experts uit het vak een vraag beantwoorden en een nieuwe vraag doorgeven.

Locatie
Trans 6
6811 HR Arnhem

Bezoek de site voor meer info over programma en tickets.

... reageer