Construction work Wallpaper

Redactie Items, 01 juni 2012

Dennis Koot - voormalig vormgever van Items - en Ton Hoogerwerf haalden een zilveren European Design Award 2012 binnen met hun sexy werkmannenbehang getiteld: ‘Construction work Wallpaper’. Ze kregen de onderscheiding in de categorie Miscellaneous Printed tijdens de uitreiking van van de EDAwards in Helsinki. 

Het behang hoort bij ‘Werkstijl’ in het Rotterdams Historisch Museum, een tentoonstelling over de geschiedenis van werkkleding en de invloed ervan op de huidige mode. Het vroeg modeontwerpster Monique van Heist als gastcurator en Dennis Koot en Ton Hoogerwerf om een behang te maken. Het werd een ‘volwassen mannenbehang’ met stoere, hardwerkende kerels en hun gereedschap in een décor van afrasteringen en pijpconstructies. Het is alsof het museum in een voordurende staat van verbouwing verkeert. Het behang is te koop bij de twee vormgevers. En te zien tot 30 september in het museum.
Meer informatie:
www.koot.nl
www.tonofholland.nl
www.europeandesign.org
 

Locatie

 

Rotterdams Historisch Museum
Korte Hoogstraat 31
3011 GK Rotterdam
www.museumrotterdam.nl

... reageer