Duurzame ijskar

Redactie Items, 24 juli 2012

De zon als koelelement klinkt als een contradictio in terminis. De zon warmt op en brengt energie voort, maar koelen? Designbureau Springtime heeft er toch iets op gevonden: een innovatieve ventkar die schepijs koel houdt door het gebruik van zonne-energie.

Het semi-transparante zonnepaneel in het dak laadt de efficiënte AGM accu’s gedurende de dag. Hierdoor is een externe energiebron niet nodig. Ook wanneer de zon een dag niet schijnt - het blijft toch Nederland - hebben de accu’s voldoende capaciteit om de vriezer van stroom te voorzien. ‘s Nachts kunnen de accu’s indien nodig weer volledig bijgeladen worden door de kar simpelweg aan een stopcontact te koppelen. 

De duurzame ijskar is een gezamenlijk initiatief van Springtime en twee ijsmerken: IJs en Zopie en Odenwald Organic. John Kock van Springtime, legt uit: "We hebben net de twee eerste karren opgeleverd, en gaan daar de komende maanden veldtesten mee doen en verkoop opstarten. We krijgen via de diverse blogs enorm veel respons uit de hele wereld, zowel interesse voor enkele karren als voor distributie in bepaalde regio's".

Springtime is een Amsterdams designbureau met veel ervaring in duurzame mobiliteit. "We leggen daarbij altijd de nadruk op identiteit: duurzame mobiliteit is geen zwaar en vervelend probleem, het is een geweldige inspiratiebron voor nieuwe spannende producten en diensten," aldus Kock.

 

... reageer