Zwart-wit entree van Richard Hutten

Redactie Items, 30 juli 2012

Zwart en wit, meer niet. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam staat de komende drie jaar in het teken van deze twee kleuren. Richard Hutten ontwierp de entree van het museum, de museumshop en het café. Uiteraard in zwart-wit.

Intendant, art director, curator en netwerker Anne van der Zwaag ontwikkelde en cureerde het thema ZWART/WIT. Internationale en nationale fotografen, kunstenaars en vormgevers gaan zich de komende tijd onder dit overkoepelende thema verbinden aan  tentoonstellingen en installaties.

ZWART/WIT opende afgelopen januari al met het indrukwekkende kunstwerk ‘Chance’ van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. Als vervolg hierop wordt deze zomer de entree van het museum bij de programmering betrokken. De Rotterdamse vormgever Richard Hutten ontwierp de entree van het museum, de museumshop en het café. Daarvoor ontwierp hij een speciale in het oog springende tafel die net als alle andere meubels en lampen bestaat uit ongelijke getapelde delen. Het cafétafeltje lijkt uit gestapelde tegels te bestaan, en de balie van de museumwinkel uit gestapelde uitschuifbare lades. 

De nieuwe entree wordt op zaterdag 15 september 2012 geopend tegelijkertijd met de grote overzichtstentoonstelling van de beroemde Amerikaanse fotograaf Lewis Hine.

 

Locatie

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam                                                                             

Route

tel: 010 2030405
e-mail: info@nederlandsfotomuseum.nl

... reageer