Museumnacht Amsterdam

Redactie Items, 18 september 2012

Wie vanaf 3 oktober de stad ingaat, kan niet om het  posterbombardement heen: overal duiken affiches op met nogal vervreemdende figuren en een uitgesproken typografie. Ze zijn onderdeel van de nieuwe campagne die branding en digital bureau Festina Lente Collective samen met grafisch vormgever Bas Koopmans ontwikkelde voor de Museumnacht Amsterdam op 3 november.

Op zaterdag 3 november organiseert n8 voor de dertiende keer de Museumnacht Amsterdam. Ondanks de kaalslag in de culturele sector zal de nacht, met vijftig deelnemende musea en culturele instellingen, en hopelijk duizenden bezoekers, de grootste ooit worden. Voor deze nieuwe editie werkt n8 voor het eerst samen met Festina Lente Collective. Het bureau ontwikkelde niet alleen de nieuwe campagne voor de Museumnacht, maar ook de identiteit voor n8, de organisator van de jaarlijkse Museumnacht.

Remy Harrewijn, oprichter en creative director van Festina Lente Collective, vroeg grafisch vormgever Bas Koopmans (Baster) n8 te voorzien van de nieuwe identiteit. Hij bedacht een eigen uitgesproken typografie en de kleuren zwart, wit en blauw die tevens de basis vormen voor de nieuwe Museumnacht-campagne. De vorm van de acht benaderde de ontwerper als een oneindige route die je tijdens de Museumnacht kunt lopen. Zo werd het logo een visueel statement met een lettertype die uit dezelfde vormtaal is ontworpen.

De postercampagne met foto's van Leon Hendricks, bestaat uit drie verschillende personages - een hippe jongen, een meisje en een nogal keurige vrouw die op een vervreemde wijze worden afgebeeld binnen een n8-kader. De omlijsting samen met het gordijn als achtergrond, geven een theaterachtig gevoel. Alle elementen samen roepen de associatie op met verbazing, plezier, een wereld die je niet kent en de ontdekkingstocht naar die onbekende wereld.

Vanaf 3 oktober zijn tickets en programma te vinden op www.museumnachtamsterdam.nl
Voor meer informatie: www.n8.nl

 

... reageer