Infographics Jaarprijs

Redactie Items, 24 september 2012

De Infographics Jaarprijs 2012 gaat weer van start. De prijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) die hiermee  aandacht willen vestigen op de kwaliteit van de Nederlandse infographic. De inschrijfdatum sluit op 9 oktober. Werk kan uiterlijk 16 oktober 2012 worden ingestuurd.

Zowel een maker, opdrachtgever als iemand anders kan inzenden voor de prijs. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). Voorwaarde is dat de infographics  voor de gedrukte media zijn of uit een animatie/tv-opname bestaan, voor de Nederlandse markt zijn bedoeld en zijn gemaakt in de periode 1 april 2011 tot en met 1 oktober 2012.

Remy Jon Ming, infographicmaker bij het Financieele Dagblad, won de prijs vorig jaar met ‘De verrommeling in beeld’ (zie foto). Hij maakt dit jaar deel uit van de jury die verder bestaat uit: Carel Kuitenbrouwer, docent Faculteit Communicatie en Journalistiek Hogeschool Utrecht, Eva Klose, designer bij Koeweiden Postma, Lize Alink, media-adviseur en jurylid namens de NVJ en Tom Dorresteijn, partner Studio Dumbar.

De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking is op 8 november in Nieuwspoort in Den Haag.

Meedoen? Inschrijfformulier en reglement zijn te downloaden via de site: www.bno.nl of op te vragen via Gert Gerrits: gert@bno.nl of 020 6244748. 

... reageer