OiD & DDW

Redactie Items, 11 juli 2013

Organisation in Design geeft vorm aan Klokgebouw

Voor de twaalfde editie van Dutch Design Week in Eindhoven, van 19 tot 28 oktober, is de Utrechtse studio Organisation in Design gevraagd de art direction te verzorgen voor de centrale locatie van DDW, het Klokgebouw op Strijp S. OiD zal voor die locatie deelnemers selecteren en uitnodigen. Aanmelden kan ook: tot 1 augustus.

Organisation in Design is in 2009 opgericht door Margriet Vollenberg en Margo Konings om ontwerpers te bevrijden van organisatorische en publiciteits sores, om designbureaus en ontwerpers logistieke en organisatorische zaken uit handen te nemen, zodat ze zich kunnen concentreren op de creatieve kant van hun werk. OiD werkt onder andere als PR-bureau voor Studio Makkink&Bey, Maarten Baas, Wieki Somers en anderen, en realiseert zelf-geïnitieerde projecten. Eén daarvan is Ventura Lambrate, een uitgebreid programma in een vernieuwde wijk in Milaan waaraan OiD sinds 2010 invulling geeft tijdens de Salone. Als curator van het district schept OiD een omgeving voor jonge en gevestigde ontwerpers en studio's met een focus op vernieuwing, proces, experiment en inhoud. Het succes van Ventura Lambrate leidde to uitnodigingen voor 'Ventura' projecten tijdens andere designbeurzen, o.a. in Kortrijk en Berlijn.

Call for Entries

Voor het Klokgebouw in Eindhoven tijdens DDW ontwerpt OiD een centrale tentoonstelling van alle deelnemers, die verder verspreid over de stad zitten: Ode to the City. Een brandpunt waar alles samenkomt en verbonden wordt. Ook zullen ze een tentoonstelling samenstellen van individuele ontwerpers vanuit een gezamenlijk concept. Daarnaast zal het Klokgebouw voor het eerst openstaan voor internationale deelnemers die niet direct een link met Dutch Design hebben. Daartoe doen OiD en DDW een oproep aan ontwerpers, kleine studio's, ontwerpopleidingen, culturele organisaties, bureaus en labels om zich aan te melden voor presentatie in het Klokgebouw. Nieuwe aanmeldingsprocedures en een verlengde inschrijfperiode (tot 1 augustus) moeten leiden tot een diverser en levendiger aanbod in het Klokgebouw, dat daarmee meer dan ooit de centrale locatie van DDW wordt.

Meer informatie op ddw.nl.

 

... reageer