Kiss 'n Bowl

Robbert van Strien, 28 februari 2011

Kus als controller

Waarom nog controllers gebruiken, als je een game ook kan besturen door te zoenen?

Ineens zijn gamecontrollers niet meer de magische objecten die ze leken; ze zijn gereduceerd tot lullige plastic vormen met te veel knopjes. Waarom nog met je Wii-mote zwaaien - laat staan met je N64-controller klooien - als je een game ook kan aansturen door te tongzoenen?

In het besturingssysteem dat Hye Yeon Nam en Sam Mendenhall ontwikkelden (en in onderstaand filmpje zelf demonstreren) draagt een van de twee spelers een magneetje op de tong. Gemeten wordt de snelheid waarmee, en de richting waarin de tong zich gedurende twintig seconden beweegt; en aan de hand daarvan wordt een bowlingbal aangestuurd.

 

Kiss Controller from Hye Yeon Nam on Vimeo.

Via: designboom

... reageer