Customize je vrachtwagen

Robbert van Strien, 13 april 2011

Bij het zien van de beschilderde vrachtwagens die Pakistan doorkruisen, steekt het lokale obligate naambordje en/of knuffelbeertje dat tegen de voorruit leunt ineens wel heel schril af.

Paul Overton, de man achter blog Dudecraft, schreef al eerder over de imposante, vaak handbeschilderde gecustomizeerde auto's in Pakistan. Nu heeft hij de hand weten te leggen op enkele beelden van prachtige, zeer uitgebreid 'gepimpte' Pakistaanse vrachtwagens:

Locale smaken verschillen, natuurlijk; deze decoraties zullen we niet snel op de A2 aantreffen. (Al was het maar omdat de gemiddelde trucker met roze gordijntjes in zijn cabine door al zijn collega's bespot zou worden!) Maar prachtig is het wel, en blijkbaar worden deze decoraties van generatie op generatie overgegeven - waar nu vrachtwagens rijden, hebben wellicht ooit olifanten met dezelfde versierselen rondgelopen.

Via: Dudecraft

... reageer