Mini-strandbeest

Robbert van Strien, 29 april 2011

Goed nieuws voor fans van Theo Jansen's Strandbeesten: sinds kort verkoopt hij een mini-versie die kan worden aangedreven door er tegen te blazen.

Theo Jansen maakt al jaren imposante Strandbeesten: enorme constructies van pvc-buizen, die zich via ingenieuze systemen van gewrichten, 'zenuwen' en luchtaandrijving zelfstandig voortbewegen. Sinds kort verkoopt hij, voor de liefhebbers, een fantastisch miniatuur-Strandbeest. Twintig centimeter breed en dertien centimeter lang, voortgedreven door de wind (of door tegen de propellor te blazen). Helaas is het beestje inmiddels al uitverkocht, maar je kunt je - gelukkig - wel inschrijven op een wachtlijst; in mei wordt een nieuwe lichting verwacht.

Oh, voor hen die onbekend zijn met Theo Jansen en zijn werk: hieronder zijn lezing tijdens een TED-bijeenkomst in 2007.

... reageer