Graphic Design Festival Breda - 7

Viveka van de Vliet, 16 september 2012

In een wekelijkse serie van zeven, waarin Items een aantal ontwerpers en ontwerpbureaus portretteert die deelnemen aan het Graphic Design Festival Breda 2012, is Natan Cowen de laatste.  Nathan Cowen voert samen met Jacob Klein het bureau Haw-lin en Haw Lin Services. Het bedrijf is gespecialiseerd in het samen met de opdrachtgever ontwikkelen van projecten op het gebied van art direction en grafisch ontwerp. Ook wordt onderzoek gedaan op het vlak van mode, architectuur, product- en interieurdesign. Tijdens het festival, dat van 19 september t/m 23 september duurt, gaat Cowen samenwerken in de Letterproeftuin.

Deel 7: Natan Cowen

Grafisch ontwerpers Yorit Kluitman, Timon van der Hijden en Jaron Korvinus  nodigde drie internationale ontwerpers uit onder wie de wat mysterieuze Natan Cowen, om als gast samen te werken in hun Letterproeftuin. Wat zij gezamenlijk gaan doen in de site specific grafische drukwerkplaats tijdens het Graphic Design Festival Breda 2012, weet hij nog niet. "Dat is  het leuke van experimenteren. “Hopefully it is interesting, quick and dirty, fun yet thoughtful”, zegt de in Berlijn werkzame Amerikaan.

Nathan Cowen (1983) komt uit Santa Cruz, California, werkte in Berlijn als freelancer voor de grafische studio Hort waar hij Jacob Klein ontmoette. Als bijna logisch uitvloeisel van die samenwerking, startte de twee in 2008 gezamenlijk het bureau Haw-Lin. Door de populairteit en groei die Haw-lin doormaakt, besloten ze hun creatieve werk te bundelen in Haw-Lin Services. Cowen noemt het bureau een online mood-board dat inspratie haalt uit kunst, bergen, planten, seks, schoenen en Michael Jordan, aldus de ontwerper. “We selecteren aansprekende beelden en vormen die we binnen de context ordenen. Soms vertellen ze een verhaal, soms ook niet.”

Locatie

Letterproeftuin
Huis voor Beeldcultuur
Reigerstraat 16
4811 XB Breda
tel: 076 751 49 00
e-mail: info@huisvoorbeeldcultuur.nl

... reageer