Unseen

Redactie Items, 21 september 2012

De eerste editie van een internationale fotobeurs heet Unseen. Op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein wordt van 19 t/m 23 september onbekend werk van jong talent en nieuw werk van bekende fotografen zichtbaar. Meer dan vijftig fotogaleries uit de hele wereld zijn aanwezig. De beurs is een initiatief van Foam (Fotografiemuseum Amsterdam), Platform A (bureau voor innovatief cultureel ondernemerschap) en Vandejong (branding agency).

Unseen heeft vijftig galeries geselecteerd om deel te nemen aan deze openingseditie. Het is een mix van groot en klein, bekend en onbekend, nationaal en internationaal. Meer dan 35 galeries zijn afkomstig uit het buitenland, variërend van Tokio en Beijing, tot Dubai en New York, maar ook een groot aantal Amsterdamse bekende galeries zijn vertegenwoordigd zoals Galerie Diana Stigter, Gabriel Rolt en Van Zoetendaal.

Beeld: Courtesy Motive Gallery and Van Zoetendaal © Koos Breukel / Roy Villevoye, 2011

Naast een beurs is er een uitgebreid randprogramma zoals de ‘Unseen Collection’ met nooit eerder getoonde foto's met een prijs onder de duizend euro van alle deelnemende galeries. Ook de moeite waard is de tentoonstelling ‘Fashion! Photographs from the Camera Work Collection’. De expositie toont een eeuw modefotografie van beroemde fotografen als Richard Avedon, Irving Penn, Horst P. Horst, Man Ray en Peter Lindbergh.

Beeld: Courtesy The Third Gallery Aya © Hiromi Kakimoto

Over het hele Westergasfabriekterrein is een grote buitententoonstelling te zien getiteld ‘Talent Exhibition’. Op billboards  wordt werk getoond van nieuw internationaal fotografietalent, geselecteerd door Foam Magazine. In het herfstnummer van dit kwartaaltijdschrift van dat Vandejong voor het museum maakt, worden deze zestien jonge talenten nog eens uitgelicht.

Kijk voor meer informatie op www.unseenamsterdam.com

Beeld onder: Courtesy Camera Work Gallery, Berlijn, Tina Berning & Michelangelo di Battista, Face project I, 2007

 

Locatie

Westergasfabriek
Polonceaukade 27
1014 DA Amsterdam
www.unseenamsterdam.com

 

... reageer